Slagerij van der Werff

Slagerij van der Werff

Afbeelding

Vers vlees

Wij zijn begaand met de dieren die worden geslacht voor onze slagerij. Een dier met een goed leven, dat proef je terug op je bord. Daarom weten wij altijd waar het vlees wat bij ons in de slagerij verwerkt wordt vandaan komt. Ook het milieu is belangrijk, minder vlees eten is de trend! Maar wanneer je het dan wel eet, doe het dan goed.

Neem contact met ons op →Rundvlees

Zuiver natuurvlees

Ons rundvlees is zuiver natuurvlees. Dit betekent dat, in samenwerking met Staatsbosbeheer, de runderen op de Nederlandse Peel vrij in de natuur rondlopen. Het is een Frans ras, maar de runderen zijn in Nederland geboren en groeien hier ook op. In de winter worden de runderen in stallen ondergebracht waar ze ook vrij rond kunnen lopen.
De leefomstandigheden van deze runderen zorgt voor een smaakvol rundvlees van topkwaliteit.

Vergeten vlees

Vergeten vleessoorten zijn soorten die vrij onbekend zijn voor veel mensen. Wij willen graag deze soorten weer onder de aandacht brengen. Denk bijvoorbeeld aan onderstaande producten. Probeer de producten eens op de barbecue deze zomer!

STAARTSTUK     BAVETTE     LONGHAAS

Limousin Regionaal

Met een goede bereiding en Limousin Regionaal is rundvlees een culinair succes aan tafel.

Sinds kort bieden wij een nieuwe superieure kwaliteit biologisch rundvlees.

Er is geen oprechter liefde, dan de liefde voor lekker eten. Dat weten we bij Limousin Regionaal maart al te goed.
Daarom is er ons alles aan gelegen voor u alleen het allerbeste vlees op tafel te krijgen; de basis voor een goede maaltijd.

In Nederland denkt men nog vaak dat lekker eten bij een speciale gelegenheid hoort, maar die opvatting is allang achterhaald.
Soberheid verlengt het leven niet, het lijkt alleen langer te duren. Genieten van het leven, daar draait het om.

Verrukkelijk leven

Net als voor uw goede leven, voelen wij ons ook verantwoordelijk voor het goede leven van ons vee. Onze Limousin-runderen grazen dan ook voornamelijk in natuurgebieden, waar ze alle ruimte en rust hebben. Het resultaat is een kwalitatief hoogwaardig stukje vlees dat door zijn mooie structuur lekker mals en sappig is.

Maar er is meer...

De zorgvuldig geselecteerde Limousin bedrijven laten hun runderen grazen in natuurgebieden in onder meer Peel en Maas, Roerdal, De Kempen en het Limburgse Heuvelland. Daarmee houden we het landschap afwisselend en verzorgd. Bovendien stelt het de consument in staat producten uit de eigen regio te kopen, waarmee we de milieubelasting naar een absoluut minimum brengen. Van ons vlees kunt u dus met een goed gevoel genieten.
U kunt ook zelf kijken hoe onze dieren erbij lopen, de graasgebieden zijn opgenomen in diverse wandeltochten.

Zorg en aandacht

De stichting Limousin Regionaal ziet erop toe, dat de aangesloten limousinbedrijven specials aandacht besteden aan de voeding en de gezondheid van hun Limousin-runderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfvoering. De basis voorwaarde hierbij is het IKB/Qlip-KCR certificaat.

Antibioticavrij vlees

Het IKB/Qlip-KCR certificaat betekend een extra onafhankelijke cnbtrole met het oog op de voedselveiligeheid. Limousin Regionaal staat garant voor productie in de natuurlijke kudde. De kalfjes groeien op in de groep bij de moeder, die haar kalf zelf zoogt. De aangesloten limousinbedrijven hebben bewust gekozen voor limousins, vanwege de sterke gezondheid en de goede moeder eigenschappen van dit ras.

Dit zijn natuurlijke eigenschappen, die ze zeer geschikt maken om met natuurbegrazing smakelijk en superieur vlees te produceren. Het merk Limousin Regionaal geeft dus de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees, waar antibiotica tot een absoluut minimum wordt beperkt.

Natuurbeheer

De aangesloten Limousin-bedrijven dragen tevens bij aan het natuurbeheer, dat vooral samenwerking met Staatbosbeheer door de Stichting Limousin Regionaal wordt georganiseerd. Het belangrijkste voorbeeld is het collectieve begrazingsbeheer van het Nationaal Park de Groote Peel.

De 1900 runderen die de deelnemende bedrijven samen hebben, begrazen zo'n 1650 hectare grond (dat is bijna 23 keer de Efteling). En 98% van de voeding van de dieren, komt uit de regio. Bovendien is de Stichting Limousin Regionaal met deze wijze van begrazing Staatbosbeheer behulpzaam in het vergroten van de biologische diversiteit van haar nartuurterreinen.

Alleen aan de limousinbedrijven die op bovenstaande methode produceren, wordt het logo Limousin Regionaal beschikbaar gesteld. Hiermee heeft de klant de zekerheid, dat ook werkelijk dit kwaliteitsproduct wordt geleverd.


✔ VERRUKKELIJK LEVEN ✔ ZORG EN AANDACHT ✔ ANTIBIOTICAVRIJ VLEES

De vleesveebedrijven

Vleesveebedrijf Tillemans in Beringe is een duurzaam vleesveebedrijf geselecteerd door de Stichting Limousin Regionaal.
Frank Tillemans groeide op in het familiedebrijf, de ouders van Frank zijn met vleesvee gestart. Inmiddels begrazen ze 450 ha natuurlijk grasland en andere gebieden. Ze hebben nu 850 dieren in hun bezit. Mer veel enthousiasme en gedrevenheid werkt hij aan een goed leven voor mens en dier.

De slager

Slagerij-traiteur Artie en Sjaak v.d. Werff is een ambachtelijke slagerij met een eigen worstmakerij. Kwaliteit en klantvriendelijke service staan hoog in het vaandel.
Lekker vlees en vleeswaren daar gaat het om.
Onze lijfspreuk is niet voor niets gewoon goed. (H)eerlijk vlees zo van de boerderij van Frank Tillemans geselecteerd door Limousin Regionaal.
Vlees met een heldere boodschap, vlees waar u voor terug komt.


Zuiderzeevarken

Puur, mooi en eerlijk varkensvlees

Zuiderzeevarkens genieten een goed leven. Met veel ruimte en licht om zich heen kunnen ze naar hartelust wroeten en heerlijk luieren op een zachte bedding van zaagsel en stro. Daarnaast worden ze met liefde verzorgd. Al deze factoren proef je terug in het vlees!

✔ KLEINSCHALIG EN DICHTBIJ ✔ LIEFDE VOOR HET DIER ✔ SMAAKVOL, NATUURLIJK EN SOJA- EN PALMVRIJ

Slagerij Van der Werff heeft voor het Zuiderzeevarkens gekozen voor zijn uitstekende smaak en hoge kwaliteit. Heerlijk mals varkensvlees, de mooie marmering zorgt voor een sappig stukje vlees met een volle smaak.Het unieke samenspel van granen, ras en goed leven zorgt voor een bijzonder product. Het Zuiderzeevarken krijgt speciaal voer, vrij van soja en palm. Wat weer bedraagt aan een beter milieu.


Boerderijkip

Ambachtelijk lekker

Kip is geschikt voor vele gerechten. Ons kip-assortiment bestaat uit uitsluitend Boerderijkip van Poeliersbedrijf Van der Laan. De kippen groeien hier op in een ruime omgeving en kunnen naar hartelust rondscharrelen. Er is veel aandacht voor het welzijn van de dieren en er wordt gezorgd voor een gezonde voeding.
U bent bij ons dus aan het juiste adres voor een heerlijk en smaakvol stukje kip.

HELE KIP     KIPFILET      KIPPENPOTEN     KIPVLEUGELTJES     DRUMSTICKS     GEGRILDE BORRELPOORTJES     KIPSCHNITZELS


Lamsvlees

Ons lamsvlees komt uit Nieuw-Zeeland en uit Nederland. Al het lamsvlees is vers verkrijgbaar en heerlijk van smaak. Het lamsvlees is naar keuze naturel, gekruid of gemarineerd verkrijgbaar.

LAMSKOTELET     LAMSBOUT     LAMSHAAS     LAMSRACKS     LAMSCHUMPS (MINI LAMSBOUTJE)


Kalfsvlees

Ons kalfsvlees is herkomstig uit de groene polders van Nederland. Wij zorgen dat de herkomst eerlijk is en dat de kalveren eerst een goed leven in de wei hebben gehad, voordat het vlees op uw bord komt. Op zaken als de leefomstandigheden, voer en levensduur van de beesten wordt niet bezuinigd! 

Hierdoord kunnen wij garanderen dat de smaak van ons kalfsvlees ongeëvenaard is. Het resultaat is een volle en rijke smaak met een stevige structuur die alleen kalfsvlees kan bieden. Voor tips & tricks voor het bereiden van het kalfsvlees kan u bij ons altijd terecht in de winkel.

KALFSCHENKEL (OSSO BUCO)     KALFSLEVER     KALFSENTRECÔTE     KALFSOESTER   KALFSGEHAKT

​​​​​​​

Neem contact met ons op →